yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen sistem yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa hariçya, haricen çıbanlamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Fakat, yangın bapsı satıcıları ortada paha değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, şayeste fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri ali fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Hassaten, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Başkaca gene yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven kapılarının en azca yarısının yapı dışına açılmasını ıztırari kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri de belli kriterlere reva olmak zorundadır. Farklı yol özelliklerle kaliteli bir malzemeyle dizayn edilmesi gereken yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine munis olarak strüktürldığı takdirde olması mümkün rastgele bir sıkıntı içinsında öncelikle hayat emniyetliğinize kalıcı bir teminat oluşturacaktır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale Yangın Kapısı getirilmiştir.

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir cepheının açık olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda dirilik kayıplarının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında güç ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yanüne dosdoğru ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Contaları Denetleme Edin: Kapının veya çerçevenin etrafındaki şineşelendiren contaları muayene edin. Hasar izi olmadan her hâlde olduklarından güvenli olmalısınız.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kez adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler dide önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *